Podhale Region

Środa, 13 grudzień 2017

Ostatnia aktualizacjaŚr, 13 Gru 2017 1pm

Jesteś tutaj: Home Urzędowe Oświadczenie Zarządu Powiatu w sprawie zatrzymania w PZD

Oświadczenie Zarządu Powiatu w sprawie zatrzymania w PZD

SKMBT C35171110130900 page 001

POWIAT NOWOTARSKI. Zarząd Powiatu Nowotarskiego wydał oświadczenie w związku z informacjami prasowymi jakie zostały opublikowane po zatrzymaniu Zastępcy Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Targu.

- W związku z podanymi w dniu 9.11.2017r informacjami prasowymi dot. postawienia zarzutów i zastosowaniu środka zapobiegawczego w postaci tymczasowego aresztowania wobec Zastępcy Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Targu, Zarząd Powiatu zwrócił się do Prokuratury Regionalnej w Krakowie z prośbą o udzielenie informacji w przedmiotowej sprawie oraz zobowiązał Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Targu do podjęcia działań wynikających z kompetencji Dyrektora jako pracodawcy samorządowego.
Do czasu pojawienia się informacji prasowych Zarząd Powiatu nie otrzymał żadnych oficjalnych informacji o prowadzonym w sprawie Zastępcy Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Targu postępowaniu, w tym informacji czy prowadzone postępowanie ma jakikolwiek związek z jego zatrudnieniem w Powiatowym Zarządzie Dróg w Nowym Targu.
Dyrektor Powiatowego Zarządu Dróg w Nowym Targu w dniu 10.11.2017r oddał się do dyspozycji Zarządu.